Melepasi trottle ISP Malaysia dengan Moonlight VPN


Moonlightvpn adalah special VPN dengan special port. Mengikut khabar angin,VPN ini boleh bypass trottle speed dari pembekal broadband sebelum habis kouta bulanan. Ia bermula untuk ISP Pinoy (filipina) spetti Globe, Sun kemudian diperkenalkan di Malaysia untuk mendapatkan internet percuma menggunakan Maxis prepaid Broadband. Airtel, Tata, MTS, Telkomsel, Three ………

Cara mendapatkan internet pecuma menggunakan Maxis Prepaid dengan Moonlight VPN hanya bertahan tak sampai seminggu. Kecoh satu Malaya. Kecoh juga sebab pengkaji asal telah kena pancung.

Bypass stimmix atau unify Deep Package Inpection

Selain dari bypass trottle speed VPN ini sama seperti vpn yang lain seperti melepasi sekatan firewall tempat kerja, pergi website yang disekat oleh ISP, membuat sambungan selamat di wifi awam, melayari website khas untuk negara tertentu seperti hulu di us atau bbc di uk dan sebagainya.

Baru – Moonlightvpn klon dari pihak yang mula-mula memperkenalkan moonlightvpn di Malaysia

Layan VPN
Forum bantuan, support, promosi
Promosi Layan VPN RM15 Bagi 2 Bulan
Email admin layan vpn untuk mendapatkan percobaan percuma.


Iklan jualan di forum LYN
Iklan di C Gold
Silakan mencoba sendiri. MyTunnel memberi 2 hari percubaan percuma. Berikan nama penuh yang lengkap untuk medapatkan trial account.

Untuk linux, mytunnel.us menggunakan interactive shell script dengan openvn CLI backend. Lebih stabil berbanding menggunakan KVpnc atau KDE/Gnome network manager.

Moonlight tiada free trial.
Tip : Melanggan moonlight dari reseller yang menawarkan ‘kalau tak berkesan duit pulang balik’. Ada se dua orang saja.. Pandailah cari sendiri.

Perihal lunix
pengguna linux

20 Responses to Melepasi trottle ISP Malaysia dengan Moonlight VPN

  1. alifdalya berkata:

    saya pengguna linux dan windows setakat ni dah try moonlight vpn di win7 memang laju dan xde masalah.. harap2 boleh guna dgn linux lagi best

  2. amer berkata:

    Link carigold tu tuan dia dah “ebook” kan guide tu dan perlu bayaran. Boleh kongsi secara ringkas tak guide dia tulis tu kalau sempat baca? Setup VPN dia camna, kena guna special port ke apa..

  3. Thanx..promote layanvpn aku..hehehe..

    kalau linux nyerr..memang ada..cumanya aku x masukkan, sebab ape, pengguna kat malaysia nie semuanya guna windows jerk…so kalau ada permintaan baru aku bagila..

    layanvpn xmenjanjikan sebarang janji yang melangit..korang boleh try dulu..aku boleh bagi trial..sape yang nak jela..kalau xnak aku xpaksa…

    tapi apepun thanxla..mnention produk aku nie…

    ada gak orang perasan..sebab dari carigold xde pun nak post ape2… n aku pun xkisah…saje jer, kasi panas balik selepas dulu kena tikam belakang…tapi xpe..xde hal punyerr…so skg, im back…jadi alternatif kepada yang nak cuba kelaian…tue jer…

    layarilah

    http://layanvpn.blogspot.com

  4. ek lupa nak kabau..bukan linuxx jer..bahkan android pun dah aku explorer…nak ngan xnak jer la…setakat nie pakai sendiri jela…

  5. alifdalya berkata:

    boleh share x setting linux punya

  6. rasanya moonlight pun ada xsilap akula…mgkn dorang xnak dedah kot..sebab kalau kat pinoy forum, dah berlambak dah…pandai carik atau x jela..

    nak share…nanti bila aku lapang, aku akan update kat blog layanvpn.blogspot.com k…

    tgk mood dulu la..hehehe…so pengguna kat malaysia nie, memang dah biasa ngan windows tue sebab kat blog xtulis pun support ke x…

  7. salam,

    hehehe … utk yang berminat nak langgan VPn dengan moonlight malaysia buleh lah ke bit.ly/mymlvpn ….

    VPn kami bukan untuk Ilegal Surfing seperti guna FREEPAID …. VPN lain tak pasti lah pulak. Just kena ingat. GUna teknik free nie kena jaga2 sikit sbb sim card tuh register under IC sendiri hehehe.

    So, kami lebih fokuskan utk BB postpaid atau prepaid yang bayar bulanan pada telco. Harap Faham😀 ….

    Unutk versi android/Iphone/Ipad/WinMO/Linux akan di releasekan selepas proses finalize hehehe😀 … setakat nie … mmg terbaik hehehe

    http://bit.ly/mymlvpn

  8. MyTunnel support Windows, Linux, Mac(via TunnelBlick), Android.. I give 2 days trial now.. No VPN bandwidth limit.. Thanks..

  9. redspana berkata:

    moonlight ngn layanVpn ni satu kroni ke lain2????

  10. john berkata:

    Is possible to hack/change the stremxy package .i am using 512kbps package and i paying Rm90 per month . the download speed not even reach 100k/sec.

  11. akupening berkata:

    mengikut artikel niyh moonlight vpn ni katenyer sebelum habis kuota leh bypass throttle,ok habis kalau dh abes kuota nk bypass speed camne? bukanker vpn niyh designed nk bypass throttle speed yg gila dewa lembap lepas habis kuota? lol,explain skit ak pening la nk subscribe ner niyh

  12. eskayw berkata:

    Ada apa beza moonlightvpn dgn vpn lain macam hideipvpn,bolehvpn ? software tu macam bukan guna openvpn.
    Tal pasti guna vpn lain blh dpt kesan sama Moonlightvpn yg ‘boleh bypass trottle speed dari pembekal broadband sebelum habis kouta bulanan’.

  13. andylow berkata:

    ada beri sim card maxis ?how much?how much one moth?prepaid

%d bloggers like this: