YES FIZ Unlimited 4G Broadband


Berita baik untuk penduduk luar bandar. Yes menawarkan plan Unlimited Unmeter ‘download sampai lebam’ plan internet istimewa bernama Yes Fiz.

Ini memang betul unlimited quota punya. Tak ada pakai bomoh, toyol atau vpn segala.

modem/router/wifi diberi percuma
yes-fiz
Gambar ciluk dari sini

Faq Yes Fiz
Pendaftaran : RM150
Bulanan : RM89 (sudah naik RM10 sempena pengurangan subsidi minyak)
kelajuan : 1mbps, mungkin lebih mungkin kurang
Kontrak ; 24bulan
Quota : Unlimited data sehingga diberitahu kelak * 30GB sebulan *
kawasan liputan : paling jauh 2km dari pemancar Yes
Pendaftaran : Sila pergi ejen Yes berhampiran rumah anda. Tidak semua agen menawarkan pakage yes Fiz.

Nota :
Plan yes Fiz Unlimited ini terbuka untuk semua. Dalam bandar luar bandar semua layak memohon.
Modem dilock berdasarkan daerah [atau negeri].
Agen YES atau wakil kedai komputer yg ada banner Yes fiz tempat anda berminat melanggan akan datang kerumah anda bagi membuat pemeriksaan liputan dan prestasi kelajuan Yes dirumah anda.
Keterangan lanjut sila hubungi talian khidmat pelanggan Yes atau ejen jualan Yes.
Tidak ditawarkan bagi kawasan Selangor/KL dan kawasan sewaktu dengannya buat masa kini.

Perihal lunix
pengguna linux

30 Responses to YES FIZ Unlimited 4G Broadband

  1. ahmad hassan berkata:

    selepas baca artikel anda saya terus mendaftar. Pemasangan mudah dan segalanya berjlan lancar.Tapi kegembiraan saya hanya berkekalan selama 26 minit sahaja, apabila torrent tidak boleh didownload.

    • fariz berkata:

      boleh didownload mengunakan flashget 3 …

    • scrap berkata:

      Perkara kecik boss. Telco lain pun block torrentz.

    • Nick berkata:

      bro mintak review berkenaan speed dia. bro bg bape bintang agak2?

    • Dwan berkata:

      Bos kaki torrent ke meh kita buka minda sikit :

      1st time alldebrid? Play this video 1st.

      ALLDEBRID account dimana ia boleh digunakan untuk muat turun semua jenis hosting file dan torrent seperti rapidshare, extabit, netload, filefactory, megashares & lain-lain lagi.

      Harga kami adalah harga terbaik dipasaran :
      RM 21 = 30 Hari
      RM 43 = 90 Hari
      RM 79 = 180 Hari

      Whatsapp untuk Maklumat Lanjut 0127853626

  2. kenai fox demon berkata:

    ape lagi keburukan yes ni

    • scrap berkata:

      Lambat bayar line kena potong
      Bayar selepas tarikh akhir akan dikenakan riba 1.5% sebulan
      Tak bayar juga masuk CTOS
      kontrak 24 bulan.

      • nADIA berkata:

        nak cancel dalam date kontrak..pay rm2k….
        modem YES ZOOM hilang,YES center XBOLEH DETECT..SEDIH…
        KENA BELI BARU, HARGA DALAM RM48*.** AFTER MAKE POLICE REPORT AND DIA AKAN CUT YANG LAMA. IF X…SI PENCURI AKAN GUNA DENGAN BAHAGIANYA..TAPI YANG MAUT NAK MEMBAYAU..KITA…DAH JATUH..KENA TIMPA LAGI DENGAN ESCALATOR…

  3. philley berkata:

    mesti lah siape tak suruh bayar.tau pakai tak tau bayar.apedah kejadah…..

  4. reffschnibbley berkata:

    sekarang pakai yes 4g plan super 68. walaupun dah habis quota masih boleh download torrent tapi lambat la, paling laju pun 14kb je.

  5. Tanpa Nama berkata:

    Nak tnye,, skrg ni sy tngah pkai yes postpaid plan dan kontrak ade lg.. boleh ke tukar ke pakej yes fiz ni??

    • Tanpa Nama berkata:

      ni mesti tak baca Terma & syarat. nak potong yes dalam kontrak mesti bayar (jumlah penuh bulanan| x (berapa bulan baki). pakai tak pakai wajib bayar sampai habis tempoh.

  6. AkuTerkena berkata:

    Aku dh guna.. mcm hampeh.. kata device bleh guna smpai 10 org.. kalo download mp3 je nk buka surf yg lain dh x boleh.. baik pkai streamyx download 4 bende serentak pun xda masalah.

    • lunix berkata:

      speed limit 1 mbps saja bang. 1 mbps kongsi 10 orang ? lebih tepat ialah 10 device. ada streamix buat apa pakai fiz ? wire lebih stabil berbanding wireless.

  7. Firdaus berkata:

    tapi kenapa seminggu yang pertama kena bayar rm 141.65 bukan ke 79 ringgit

    • scrap berkata:

      postpaid kalau tak ada bayar advanced payment, bulan pertama memang jadi mahal. biasanya kena caj prorata + bil bulan depan + stam duti + 6 % tax.

  8. no nama berkata:

    yes 4 g block connection 10 device. sebab tu dia boleh block torrent. bila ada connection lebih dari 4 5 orang line terus drop. bukan sebab sharing. tapi sebab dia block connection. memang tak guna pakai yes fiz ni. Torrent pulak sistem dia connection berangkai, beratus2. memang tak boleh langsung.
    Ingat device dia problem. Option yang ada kalau nak mendownload guna server lah. example http://www.4s.org/

  9. danial berkata:

    daftar yes kerana harga mampu milik. seminggu pakai mmg bagus gila lah. lepas seminggu hampeh dia punya slow ikut time. kalau pgi dlm pukul 7-9 mmg laju speed test pun naik lah dlm 9kbps. pukul 10 sampai tgh hari jadi slow gila. speed test sampai 1kbps Je. kadang x boleh surf langsung. mlm start pukul 8 sampai kul 2pg mmg jam lah. nasib kadang boleh surf kadang lambat gila. speed test mmg teruk bawah 1kbps. bila call je coustomer service mereka ckp problem base station. yang peliknya. dia punya base station problem dah hampir sebulan lembih. x ada pun pihak yg berkenaan yg nk selenggara kan. buat report janji dalm masa 3 hari nak call balik. skali hampeh seminggu lebih tak call. aku apa lgi call lah tanya mcm mne ngn report tu. nasib baik kata report tu masih open. dan aku tanya bila masaalah boleh selesai. katanya dlm masa satu hari. now sampai skrg masaalah aku tak selesai. perkara yg sama internet jadi slow. mmg rugi gila lah. nak terminate dah terikat ngn kontrak. so terpaksa je ni. korg yg mana nak langgan yes ni batter tak payah. cari lah telco lain. setakat ni aku dah banyak pakai telco utk internet. paling bagus celcom. semua tempat ada line. dan internet dia pun 3 kali ganda stabil wlaupun 3g. maxis ni line dia bagus tapi internet dia kejap laju kejap slow so dia tak stabil. aku langgan yes ni pun atas dasar mencuba dan tertarik ngn harga. tapi dia punya kelemaham mmg teruk gila lah. now dah sebulan lebih masaalah aku x selesai. aku anggap pekerja yes ni mmg tak bekerja. nak ckp pasal kebaikan dia pun mmg tak ada kebaikan. kelemahan lebih banyak daripada kebaikan.

    • lunix berkata:

      sila buat laporan kepada CFM.
      jika masih tiada penyelesaian laporkan kepada SKMM.

    • amar roslan berkata:

      berminat ngan fizni sebb quota 30gb sebelom cap..buat masa ni baru je langgan yes zoom 98 laju giler sbb pasang kat pedalaman.. tapi diaebbkan laju giler quota 8gbnya bley habis dlm 3hri je.yelah bebudak layan youtube memang tk bley nak halang.. apa nak buat..kalaulah ada cara boleh lanjutkan/panjangkan hayat data….

    • User berkata:

      pakai Yes Fiz ke?

    • firdaus berkata:

      sapa3 nak amik yes ni. baik tak payah. tipu kuat. umah aku dh 5 hari xde internet. tak tau la smp bile baru dpt. bile kol je. auh reset modem smp sudah.. mcm brader ni nak batal kontrak ade 9 bulan lg. x sabar dh nal cancel akaun. serius weh. jagam ambil yes. diorg ni x reti jage pelangan. xde ape2 tindakan langsung kite ape yg kite telepon

    • hampeh berkata:

      betul tu,aku pon sama gak mcm ko.speed ada time,selalu x leh buka langsung,kadang2 ja boleh guna,hampeh btl

  10. no nama berkata:

    yes fiz 4g 1mbps dah naik harga ke RM89. tahun depan kata tokey kedai bakal naik lagi sebab GST. Wimax ni ketinggalan. Nama saja 4g tapi bandwith dikecilkan.

    • lunix berkata:

      plan fiz bandwith dikecilkan kouta unlimited
      plan biasa bandwith penuh laju dan qouta cepat habis kena beli topup
      pilihan ditangan anda

  11. Sufian Ismail berkata:

    rm150 tuh maknanya untuk proses pembayaran jelah ? tak termasuk bulan pertama kan ?

  12. Pingback: ditherers

  13. Khairul Faizi Bin Sanusu berkata:

    Skrg saya tgh pakai yes pakej 68..klau nk tukar ke yes fiz ni boleh ke.macam mana cara dia.

  14. ming berkata:

    bodoh punya yes4g zoom yg unlimited ni .torrent pn xleh guna .jadah .kalo dah kt malaysia mmmg byk tipu ni .lg2 cina

%d bloggers like this: