Kuning Merah BroadBand Unlimited Trik (working)


  1. Atas permintaan ramai ni dia trik unlimited untuk kuning dan merah prabayar.
  2. Murah je ni.
  3. Tidak perlu bayar yuran pendaftaran RM50
  4. Bulanan tak sampai RM30
  5. Terus dari penyedia perkhidmatab bukan dari pihak ketiga
  6. Harga sudah termasuk GST  6%
  7. Guna atas risiko senditi
  8. Blog ini tidak akan bertanggong-jawab diatas segala masalah yang berlaku hasil dari mengikuti trik ini seperti mendapat surat saman dari peguam, sim kad dibatalkan, modem terbakar, laptop meletop, nama disenarai hitam blablabla dan sebagainya.
  9. Untuk hati keras saja.
  10. Kelajuan internetr bergantong kepada banyak faktor seperti pasang surut air laut, rupa bentuk bumi, jenis minyak RON 95 atau RON97 dan sebagainya.
  11. Sebarang surat menyurat tidak akan dilayan.

Teruskan membaca kiriman ini

DiGi Unlimited Prepaid Broadband RM32 Sebulan Trik


Trik ni aku salin dan tampal dari fesbook tertutup. Tuan tanah tak bagi jual. Aku kongsi sini supaya ramai dapat merasa.

Trik ni tunggu masa ja. Sekarang DiGi sedang pulun pengguna Celcom yang marah kredit kena telan lepas habis quota.

digi-best

Disebabkan ramai yang mintak trik DIGI . saya bagi kt sini je . trik ni tk lama boleh hidup sebab tu aku kongsi . daripada membatak sorang2 yang nk dipandang tinggi . kali ni semua dapat merasa . tapi jngan sampai aku nmpak ade yg jual trik dkat luar member group ni atau bukan aku trus band . aku tk nk tengok komen2 yg berlagak bagus yang konon nk jaga trik . bagi aku trik yg ni tk perlu nk dijaga dan tk lama hidup nya disebabkan budak2 kurang matang bertaburan jual trik dkat luar sana . tk nk ckap panjang trus ikut step bawah ni .

trick digimon/ sim kuning

1. plan best/ easy. selain tu x direkomen. best rm10.80, easy rm16.80 (lain kdai lain harga, sama ada clear stock atau cekik darah)

2. cara langgan rm3 0mb weekly + rm5 500mb youtube weekly. dail *116# pilih no 1, rm3 0mb weekly, aktifkan dan tunggu msg dri mereka dan bila dah selesai. Dail *200*2# piluh no 1. rm5 500mb youtube 7days. aktifkan dan tunggu msg dri mereka. dah siap kedua2nya??

3. On psiphon dahulu kemudian on data, di psiphon hanya tick yang atas sekali, tunnel whole device. region yg ok biasanya singapore jika tak ok sila try n error region2 yg ada dlm senarai untuk performance yg cemerlang. dah set semua start sampai P warna biru, enjoyy!

Tips :-
1. Apn digi gunakan yang asal dari digi sahaja, tak perlu usik2 lagi. digi tiada IP, bermaksud tidak menggunakan proxy dan port untuk trick ini harap maklum.

2. kenapa dia laju saya tak laju?? janji unlimited.. hentak 10gb sehari pun tak ada orang nk marah. laju tak laju bergantung coverage.

3. rm3+rm5 = rm8x4minggu rm32 untuk sebulan, mengapa perlu langgan rm18 sebulan + rm5 + rm5 + rm5 + rm5 ? sudah lebih rm6, langganlah mengikut trick yg telah diberi, anda jimat dan puas hati.

4. -cek baki quota rm3 0mb *200*1*1#, jika baki negative, jgn risau bermaksud trick menjadi dan itu adalah penggunaan anda yg terkini.

-cek baki quota rm5 500mb youtube *200*1*2*1#, pastikan jaga quota ini. dan jangan sampai habis. cara nak jaga quota pastikan on psiphon dahulu kemudian baru data. dan jika awasi jika2 psiphon disconnect maka quota ini akan jalan lagi2 pabila anda sedang streaming video.

5. please follow this trick, anda takkan kecewa. and please Try n Error..

enjooyyy!!

Sila komen jika jadi atau tak jadi.

Kepada yg tak pernah pakai DiGi,
* kredit validity expire, internet/panggilan keluar ikut sama mati.
* tempoh bertenang ialah 75 hari sebelum nombor dihapuskan. maksud aku kitar semula.
* Sila topup RM30 untuk internet sebulan.

DiGi – Best for Internet

 

Digi Unlimited Quota RM38 Sebulan trik percuma


Lama tak post justru aku nak kongsikan satu trik hangat lagi hebat yang menjadi kegilaan semasa dalam internet.

Cara menjadikan Digi prepaid mendapat unlimited qouta.

  1. Beli sim pek Digi best perpaid. Digi best ya bukan Digi easy. Digi easy tak ada tempoh aktih setahun. Boleh juga MNP dari telco lain ke pelan 1DG MNP 1Malaysia secara online. Percuma saja. Penghantaran percuma oleh curier City-Link Express.
    digi-mnp
  2. Topup RM40. Dapat Tempoh aktif 40 hari.
  3. *126# = balance, *128# menu utama, *200# internet
  4. Langgan internet sebulan RM18
  5. langgan pelan youtu.be seminggu RM5
  6. RM18 internet sebulan + youtube RM5 seminggu x 4 = RM38
  7. Orang kata tak boleh bukak utube nanti quota jalan.
  8. Sila komen kalau jadi atau tak jadi.

Karnival Jalur Lebar 1Malaysia di Kota Tinggi


KARNIVAL JALUR LEBAR 1MALAYSIA 2011 ANJURAN KEMENTERIAN PENERANGAN, KOMUNIKASI DAN KEBUDAYAAN (KPKK) DENGAN KERJASAMA SURUHANJAYA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA MALAYSIA (SKMM) AKAN DIADAKAN DI 6 LOKASI IAITU PAHANG, PERAK, JOHOR, TERENGGANU, SARAWAK DAN SABAH BERMULA PADA OKTOBER 2011 SEHINGGA JANUARI 2012.

KUNJUNGI KARNIVAL JALUR LEBAR 1MALAYSIA PADA 3 – 4 DISEMBER 2011 BERTEMPAT DI PADANG KERAJAAN MAJLIS DAERAH KOTA TINGGI, JOHOR

Pelbagai acara menarik menanti pengunjung karnival, antaranya pempamer terdiri daripada penyedia perkhidmatan jalur lebar, agensi Kerajaan Pusat dan Negeri serta pengeluar perkakasan dan perisian ICT . Selain itu, turut diadakan Pertandingan Konsol Guitar Hero , Pertandingan Konsol Nintendo Wii Sports , Cabaran Permainan Dalam Talian: Go Kart, Batu Seremban, Animasi Mania, Persembahan kesenian / artis.

Pelbagai hadiah-hadiah menarik untuk dimenangi melalui aktiviti-aktiviti seperti pertandingan karaoke, pertandingan melukis, pertandingan mewarna, cabutan bertuah dan persembahan badut yang pasti membuatkan pengunjung semua terhibur.

DATANGLAH BERAMAI-RAMAI MEMERIAHKAN KARNIVAL JALUR LEBAR 1MALAYSIA.

Masuk adalah percuma
Dapatkan pek SKMM Celcom, Maxis, Digi, Umobile, 4G P1Wimax, TM EVDO CDMA (ada ke ? 😆 )

Cara matikan voice mail pada perkhidmatan telefon


Voice mail atau pesanan suara ialah taktik kotor operator telefon untuk menambah pendapatan. Hampir semua pengendali perkhidmatan telefon mengaktifkan voice mail.

Cara-cara untuk mematikan voice mail

Telekom Malaysia
Talian rumah anda sendiri
Hubungi 100 atau pergi TM point

Talian rumah rakan/jiran/sedara mara anda
Ajar mereka cara mematikan voice mail

Talian pejabat kerajaan
Buat aduan kepada ADUN/MP kerajaan/pembangkang, FOMCA, DAP, UMNO, PAS, KEADILAN, Namawee, PEKASA, Menteri kebudayaan, kesenian, warisan dan multimedia Dr Rais Yatim. Tweet najib atau khairy.

celcom
hubungi talian perkhidmatan pelanggan 1111
Percuma dari talian celcom
Community-powered support for Celcom forum

maxis
hotlink voice mail tidak di aktifkan secara lalai.
Cari dalam menu *100#

digi
Hubungi digi 016-221 1800
Cari dalam menu *128#
Percuma dari talian digi

happy
hubungi talian perkhidmatan pelanggan

umobile
hubungi talian perkhidmatan pelanggan

tune talk
hubungi talian perkhidmatan pelanggan

xox
ada ke orang guna xox

salamfone
ntah

disable voicemail.

Maxis 3G Coverage


Maxis wireless broadband coverage map
http://58.71.131.131/mimsgoogle/gmapform.aspx


Cayalah Maxis. Tengah hutan ada liputan 3G. Macam tak percaya den.

Celcom wireless broadband coverage map
http://coverage.celcom.com.my/CelcomCoverageIIPub/faces/CelcomCoverageRes.jsp


Penduduk Bekok, Kahang, Jamaluang boleh juga menggunakan TM wireless CDMA EVDO.

Umobile tidak berminat dengan bandar kecil.
Digi 3G

APN setting DiGi Maxis Celcom Umobile


Maxis prepaid broadband data only termasuk Maxis SKMM, Hotlink prepaid
APN : bbnet
User : maxis
Pass : wap

Maxis postpaid broadband
APN : maxisbb
User : maxis
Pass : wap

Maxis mobile internet
APN : uunet
User : maxis
Pass : wap

Nota : Maxis tak peduli APN apa pun boleh connect.

Salamfone
Salamfone menggunakan network Maxis GSM/3G. Rasanya boleh guna sebarang APN.

Umobile
APN: my3g

Digi
APN : 3gdgnet (broadband data only)
APN : diginet

voice + data boleh menggunakan diginet dan 3gdgnet.
data only broadband mesti menggunakan 3gdgnet

Celcom
APN: celcom3g

Nota : Celcom tak peduli APN apa pun boleh connect.

celcom digi umobile tiada user/pass. Letak sajalah apa-apa dalam ruang user dan password..

celcom umobile maxis tak peduli APN apa. Saya connect ke Maxis broadband menggunakan APN digi.

ZTE MF600 Modem 3G Terbaik


ZTE MF600 fixed wireless terminal. Modem terbaik untuk :
3G UMTS/HSDPA 2100mhz speed up to 3.6mbps
GPRS/EDGE GSM 900mhz, GSM 1800mhz speed up to 230kbps

Kelebihan :
Menggunakan power supply 12v
Kuat tarik signal terutama kawasan yang jauh dari tower
External antenna boleh ditukar kepada yagi high gain 18dbi single band 2100mhz atau multiband 900mhz, 1800mhz, 2100mhz panel antenna.
Linux ready hanya cucuk & main
Ada port untuk sambungan kepada telefon rumah
Tahan lasak, saya sudah guna 2 tahun gasak setiap hari masih lagi berfungsi dengan baik.
Sambungan internet sangat stabil (bergantung kepada tower).

Nota ;
1. Tidak menyokong 3G 900mhz dari Celcom & Maxis.
2. Umobile & Digi menggunakan single band 3G 2100mhz
3. Maxis & Celcom kini menggunakan dual band 3G 900mhz & 2100mhz seluruh negara

The modem
zte-mf600

lagi gambar

Panduan Memilih Huawei 3G USB modem


Memilih USB modem keluaran Huawei sangat sukar. Ini kerana terlalu banyak model yang berada dalam pasaran. Apa bezanya model ini dengan model itu ? Kenapa harganya lebih kurang sama ? Mana satu yang terbaik ?

Sebenarnya saya juga menghadapi masalah yang sama. Bagaimanapun setelah membuat sedikit kajian tidak susah mana pun.

Di sini saya akan terangkan cara memilih modem USB jenama Huawei.

– seterusnya

Sakis3G : 3G UMTS/WCDMA Standalone 3G broadband USB modem dialer


Sakis3G is the easiest way(*) to have your 3G/UMTS/GRPS connection up and running. Automagically setups your USB or Bluetoothâ„¢ modem, and may even detect operator settings. You should try it when anything else fails!

Kelebihan :
+ Support most 3G USB modem broadband dari huawei, ZTE, CSL, Celcom, Digi, Maxis, Nokia, Motorola.
+ Built-in usb-modeswith
+ Portable. Offline friendly. Tak perlu capaian internet.
+ Tak perlu install depedency itu ini seperti Vodafone mobile connect linux
+ Tak perlu install python (hsoconnect) atau qt (umtsmon)
+ Tak perlu edit wvdial.conf secara manual
+ Sesuai untuk semua distro tak kira rpm, deb, pisi, lza whatever

(*) No installation or configuration required.
(*) hso modem curently not work. Please use HSOconnect

Lima langkah mudah

1. Download sakis3g.gz
2. Extract sakis3g.gz
3. chmod +x ./sakis3g atau select file sakis3g, klik kiri, ciri-ciri, kebenaran, tick ‘benar untuk melancarkan fail’

4. $ ./sakis3g --interactive atau double klik saja sakis3g
5. Conected to The Internet

Langkah tambahan untuk membuat hidup lebih mudah
Salin sakis3g ke dalam sistem linux
6. su
7. # cp sakis3g /usr/local/bin
Sekarang hanya buka terminal/konsole dan tulis sakis3g
Atau tekan kunci ALT + F2, dalam kotak itu tulis sakis3g

Username, password, APN untuk maxis dan celcom

Maxis broadband
user = maxis
password = wap
APN = maxisbb atau unet

Celcom broadband
user = celcom
password = memang-berbaloi
APN = celcom.net.my atau celcom3g

DiGi (with voice)
APN Setting: diginet
Username: digi
Password: broadband

DiGi (data only)
APN Setting: 3gdgnet
Username: digi
Password: broadband

Connect Modem CSL 3.5G dengan sakis3g

%d bloggers like this: